Nieuwe organisatiestructuur

Nieuwe organisatiestructuur

De Watergroep heeft meer dan 1.500 medewerkers in dienst om de productie van drinkwater in goede banen te leiden. In 2019 zorgde het reorganisatietraject Meander voor heel wat interne verschuivingen en nieuwe kansen.

introductie foto Nieuwe organisatiestructuur

Nieuwe kansen

Meander bepaalde in 2019 een groot deel van de HR-agenda binnen De Watergroep. De nadruk lag vooral op het sociaal overleg en de manier waarop de nieuwe organisatiestructuur werd ingevuld. “Heel wat medewerkers konden aan de slag blijven in hun bestaande functie. Iets meer dan 200 functies werden vacant verklaard. Daardoor ontstonden voor veel medewerkers nieuwe kansen om zich te ontwikkelen en om hun loopbaan een nieuwe wending te geven”, vertelt Raymond Bellemans, manager HR. “De invulling van al die vacatures werd in goede banen geleid door de afdeling Staffing en de talrijke leidinggevenden die betrokken waren bij examens en jurygesprekken.” 

Begeleiding

“Zodra alle vacatures waren ingevuld, gingen we aan de slag om alle medewerkers met een nieuwe rol of een nieuw takenpakket daarvoor op te leiden. Om Meander tot een goed einde te brengen, werden dan ook veel meer uren opleiding voorzien dan in een ‘normaal’ jaar. We focusten ook op duurzaamheid, digitalisering en veilig werken. Vanaf 2020 start De Watergroep op organisatievlak aan een nieuw hoofdstuk.”