Toegang tot water

Toegang tot water

De Watergroep is in het najaar van 2019 gestart met het plaatsen van 800 gratis drinkwatertappunten bij gemeenten in haar verzorgingsgebied. Het eerste tappunt werd ingehuldigd in de Gemeentelijke Basisschool van Kapelle-op-den-Bos. De uitrol loopt verder in 2020.

introductie foto Toegang tot water

KRAANWATER!

Kraanwater is een topproduct dat op elk moment van de dag beschikbaar is. Het is bovendien milieuvriendelijk, omdat er geen verpakking of transport aan te pas komt. Daarom schaart De Watergroep zich samen met de andere Vlaamse drinkwaterbedrijven achter de campagne #ikdrinkkraanwater. “Door daarnaast ook 800 gratis drinkwatertappunten te schenken, willen we nog meer mensen overtuigen van de voordelen van kraanwater”, zegt Hans Goossens, directeur-generaal van De Watergroep. “We hebben hiervoor een budget van 3,6 miljoen euro vrijgemaakt.”

Drinkbus bijvullen

Het allereerste gratis drinkwatertappunt werd geplaatst in de Gemeentelijke Basisschool van Kapelle-op-den-Bos, de eerste gemeente die ook het kraantjeswatercharter van De Watergroep ondertekende. Alle scholen en openbare gebouwen in de gemeente kiezen volop voor kraanwater. “We vinden het belangrijk dat kinderen genoeg water drinken en dat ze zelf hun drinkbus kunnen bijvullen. Kraanwater is goedkoper dan flessenwater en beter voor het milieu”, zei waarnemend directeur Inge Hermans bij de inhuldiging van het tappunt. Na de installatie voorziet De Watergroep ook een onderhoudscontract, zodat de werking van het tappunt en de waterkwaliteit op elk moment verzekerd zijn.